Ontdek Oisterwijk voor meetings & eventsOntdek Oisterwijk voor meetings & events
Back Back Locaties

Ontdek Oisterwijk voor meetings & events

13 juni 2023

Gemeente Oisterwijk kent een rijke geschiedenis. Toerisme is al die tijd een belangrijke tak van bedrijvigheid gebleven voor Oisterwijk. Met de centrale ligging in Noord-Brabant, een eigen station, een historisch centrum en prachtige natuur, kent het talloze mogelijkheden. Niet alleen voor toeristen, maar juist ook voor zakelijke bezoekers. Hoog tijd om te laten zien hoe mooi en veelzijdig Oisterwijk wel niet is. Bezoek Oisterwijk, de marketingorganisatie van Oisterwijk, zorgt voor het verhaal en het op de kaart zetten van deze Noord-Brabantse gemeente. Je vindt hier een unieke combinatie van aan de ene kant de prachtige omgeving met mooie natuur met bossen, heide en meer dan tachtig vennen. Aan de andere kant kent Oisterwijk een gezellig, historisch centrum. Naast Oisterwijk bestaat de gemeente uit Moergestel, Haaren en Heukelom.

  • Foto: Toon Sanders
    Foto: Toon Sanders
  • Foto: Kampinastaete
    Foto: Kampinastaete
  • Foto: Kampinastaete
    Foto: Kampinastaete
  • Foto: EKWC Rondleidingen
    Foto: EKWC Rondleidingen
  • Foto: Evelien Oerlemans
    Foto: Evelien Oerlemans
  • Foto: Kookpunt
    Foto: Kookpunt

Bourgondisch is deze plek ook zeer zeker te noemen, want wist je dat ze de hoogste horecadichtheid van Brabant heeft? Waar je ook wandelt of fietst, je komt er altijd wel een leuke horecagelegenheid tegen.

Ontdek Oisterwijk met collega’s of relaties

Niet alleen voor inwoners en bezoekers is Oisterwijk aantrekkelijk, ook zijn er veel mogelijkheden voor de organisatie van een geslaagde meeting of evenement. Tijd voor een campagne waarbij Bezoek Oisterwijk duidelijk laat zien wat er op dat gebied allemaal is. Van workshops, teambuilding, horeca, evenementen- en vergaderlocaties, catering tot het inhuren van leveranciers en de leukste plekken voor je overnachting. Dat gebeurt nu met een campagne waar bijna vijftig lokale ondernemers bij betrokken zijn. Het veelzijdige aanbod wordt gepresenteerd op bezoekoisterwijk.nl/zakelijk en in een digitaal inspiratiemagazine. De campagne heet ZO’ MOOI, waarbij ZO’ staat voor Zakelijk Oisterwijk en Mooi komt van een eerdere campagne ‘O, wat ben je mooi’. Wist je dat Oisterwijk in 2020 tijdens de ANWB-verkiezingen werd uitgeroepen tot een van de vijf mooiste dorpen van Nederland?

Van creatieve workshops tot overnachten in het groen

Vergaderen is mogelijk in een creatieve omgeving op het terrein van de voormalige leerfabriek midden in de bossen, bij een kunstenaar of in strakke moderne setting. Of wat dacht je van een overnachting met teambuilding in een bosrijke omgeving? Dat kan bij KampinaStaete of Meneer van Eijck. Van overnachten in een boetiek hotel, zakelijke groepsaccommodaties tot cottages midden in de natuur, dit alles vind je in Oisterwijk.Ook bij Natuurmonumenten zit je goed wanneer je wil vergaderen met collega’s of relaties in het groen. Ook hier zijn allerlei horecagelegenheden te vinden zoals Boscafé De Rode Lelie, Restaurant Speijck en De 3 Vennen.

Culinaire hotspots

Schuif met zakenpartners aan bij restaurant The George, bij Seasons, SUD of SEC op het Lindeplein, waar het menu geïnspireerd is door de seizoenen. Liever zelf de keuken in? Voor een kookworkshop ben je bij Kookpunt Oisterwijk of Passion Cuisine aan het juiste adres. Of breng een bezoek aan de B’Academie van Robèrt van Beckhoven, welbekend van het tv-programma Heel Holland Bakt. Ook vind je cateraars in Oisterwijk, van broodjesservice en partycatering tot exclusieve catering en de koffiefoodtruck van Tante Sus.

Actief en teambuilding

Heb je sportieve collega’s die niet vies zijn van een avontuurlijk programma? Bij Oisterwijk Adventures, Klein Oisterwijk en De Reuselhoeve kun je een programma op maat samenstellen. Samen met je collega’s alles van bovenaf bekijken? Maak dan een ballonvaart bij BallonAIRpoort. Sta je toch liever met beide benen op de grond? Huur dan een fiets of scooter om de omgeving te ontdekken.  Is het tijd is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen tijdens een training leiderschap of teambuilding? Kies dan voor ROOTS in Haaren, een training leiderschap bij Mindproject of 4KEER4 of laat je verrassen door een teamsessie paarden fluisteren bij Hippodroom.

Zoals je leest ligt in Oisterwijk alles binnen handbereik om een complete dag, avond of weekend te organiseren. Ervaar het zelf, want Oisterwijk is O’ zo mooi!

Tekst: Lieke Jansen
Fotografie hoofdfoto: De Leijhof

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!