Zweedse tentoonstellings- en congrescentrum en de Gothia-torens vieren 100 jarig bestaanZweedse tentoonstellings- en congrescentrum en de Gothia-torens vieren 100 jarig bestaan
Back Back Nieuws

Zweedse tentoonstellings- en congrescentrum en de Gothia-torens vieren 100 jarig bestaan

05 juni 2023

In 1923 werd de Great Machine Hall ingehuldigd voor de Export Exhibition tijdens de Gothenburg Tercentennial Jubilee Exposition op de plaats waar vandaag het Swedish  Exhibition & Congress Centre en Gothia Towers staat. De hele maand juni is gewijd aan dat moment, met een viering van 100 jaar bestaan met prestigieuze internationale conventies, die inhoudelijk gaan over grote hedendaagse kwesties.

Kennisuitwisseling op grote schaal

Het Swedish Exhibition & Congress Centre en Gothia Towers worden deze maand omgetoverd tot een enorme internationale kennishub. Onderwerpen die de revue passeren zijn o.a. het 6G-netwerk, de dammen van de toekomst, vooruitgang in onderzoek naar urogenitale kanker, bloedtransfusie en organische en medicinale chemie.

‘Nooit eerder stond onze agenda zo vol met internationale bijeenkomsten. We zijn er trots op om deze vijf prestigieuze internationale congressen te mogen verwelkomen’, aldus Malin Erlandsson, Director Congress & Events bij het Swedish Exhibition & Congress Centre en Gothia Towers.

Belangrijke actuele topics

De evenementen weerspiegelen de omvang van de actuele kwesties. De door de EU gesponsorde EuCNC & 6G-top, gericht op het 6G-netwerk voor een groene en digitale transitie, en de jaarlijkse bijeenkomst van ICOLD - die bijna duizenden internationale afgevaardigden samenbrengt om de huidige staat en toekomst van de dammen in de wereld te bespreken - zijn daar onderdeel van.

Essentieel onderdeel van toerisme  

Elk jaar bezoeken twee miljoen mensen het Zweedse tentoonstellings- en congrescentrum en de Gothia-torens. Ze zijn belangrijke trekpleisters voor het toerisme in Göteborg. Jaarlijks worden meer dan 30 beurzen georganiseerd met bijna 8.000 exposanten. Jaarlijks vinden er honderden grote nationale en internationale congressen en evenementen plaats, met de aanwezigheid prominente wetenschappers, royalty's, Nobelprijswinnaars en politici. 1.200 hotelkamers, 40.000 vierkante meter aan multifunctionele vergaderruimte en vijf restaurants bieden een legio aan opties om invulling te geven aan een evenement in het hart van Göteborg.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!