Twintig kunstenaars verbeelden de klimaatcrisis Twintig kunstenaars verbeelden de klimaatcrisis
Back Back Nieuws

Twintig kunstenaars verbeelden de klimaatcrisis

30 april 2024

Deze zomer staat het Muiderslot in het teken van het klimaat, waar twintig kunstenaars op zowel intuïtieve als beredeneerde wijze de impact van klimaatverandering op onze wereld en ons leven laten zien. KlimaatExpo Muiderslot is een klimaatroute langs kunstwerken in en rond het kasteel. Het stoere Muiderslot is er de perfecte plek voor. Al ruim zeven eeuwen is het kasteel bestand tegen stormen en watersnood. De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 15 september 2024. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling is er ook van alles te doen en te beleven.

Upcycle-Atelier

Wist je dat kledingstukken, speelgoed en allerlei andere producten soms amper worden gebruikt voordat ze worden weggegooid? Hierdoor ontstaat ontzettend veel afval. Dat kan anders! In ons Upcycle-Atelier gaan we deze zomer aan de slag met afgedankte spullen en geven we ze een tweede leven.

Behind the scenes

Voor wie meer wil weten over de getoonde kunstwerken, de makers en de natuurlijke omgeving van het kasteel is het mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens dit evenement gaan kunstenaars, curator en publiek in gesprek. Een aantal kunstenaars vertelt over hun inspiratie, het creatieve proces en de belangrijkste boodschap achter hun werk met betrekking tot het klimaat. De curator vertelt over de relatie van de werken met (de tuinen van) het Muiderslot. In de weekenden zijn er regelmatig inlooptours waarin een museumdocent je meeneemt langs de werken.

Hellend Vlak door dansgezelschap Vloeistof

Het water staat ons tot de lippen. Vier mensen proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. Een voorstelling in het licht van het veranderende klimaat. Als publiek word je betrokken bij de nijpende situatie en krijg je verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf creëren.

KlimaatExpo Muiderslot is duurzaam geproduceerd. Alle kunstwerken en tentoonstellingsmaterialen zijn zo veel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt.

Over ArtWorlds

ArtWorlds werd in 2010 opgericht met als doel kunst toegankelijker te maken voor een breder publiek. De stichting organiseert tentoonstellingen met maatschappelijke thema's en zet zich actief in voor diversiteit en inclusiviteit in de kunstwereld.

Foto: Strandafval - Greetje Majoor

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!