Postillion Hotel Deventer trekt positief de aandacht Postillion Hotel Deventer trekt positief de aandacht
Back Back Locaties

Postillion Hotel Deventer trekt positief de aandacht

10 november 2023

Je kunt als hotel en eventlocatie natuurlijk braaf afwachten tot de mensen je vinden voor hun evenement, maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf actief te showcasen. Postillion Hotel Deventer kiest voor het laatste. De komende weken laten ze op verschillende manieren zien wat ze in huis hebben en het is meteen een goede gelegenheid om op te warmen voor de feestelijke decembermaand. Dat doen ze in stijl en vooral met een hoop gezelligheid. Marloes Alblas, general manager bij Postillion Hotel Deventer, licht ons verder in.

Marloes: ‘Voor ons beginnen de feestelijkheden in november al. We trappen af met De Smaak van Deventer. Een jaarlijks culinair evenement in de Lebuinuskerk in Deventer. Samen met zeven andere restaurants geven we invulling aan het pop-up concept en kun je in een bijzondere setting bij ons komen fijnproeven! Alle gerechten hebben een lokale insteek. Denk aan kabeljauw-garnalentartaar met Deventer Stadsmosterd of Deventer runderstoof in DAVO-bier. Het is een supermooie manier om te laten zien wat onze koks in huis hebben en de locatie maakt de beleving van het eten weer helemaal anders dan in ons hotel. Hetzelfde geldt voor onze bijdrage aan het jaarlijkse theaterfestival in Deventer, het Dickens festijn. We serveren dan een menu in Dickens-stijl en kunnen daarmee weer een andere kant van ons keukenteam laten zien.’

Lokale kracht

Dat het hotel aan de rand van Deventer een focus heeft op lokaal, komt niet alleen naar voren in hun menukeuze, maar ook in hun wens om bij te dragen aan een sterker community-gevoel met de omringende bedrijven en lokale organisaties. Marloes: ‘Op 7 en 14 december organiseren we voor de buurt een oliebollenmiddag. Iedereen is welkom! Om er een mooie mix aan mensen van te maken, nodigen we ook een paar van onze vaste relaties uit. Het is leuk om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken wat je voor elkaar kan betekenen in de toekomst. De oliebollen en glühwein zorgen voor een ontspannen sfeer. ‘

‘Verder zijn we nog bezig met het organiseren van een wisseldiner in samenwerking met Go Ahead Eagels, speciaal voor de leden van de Go Ahead businessclub. Het is een culinair evenement met netwerkmogelijkheden. Leden die zich aanmelden genieten van een uitgebreid diner met meerdere gangen en bij elke gang wissel je van tafelgenoten. Kennismaken en een maaltijd delen gaan wat dat betreft echt hand in hand en blijkt elke keer weer succesvol’, vult Marloes nog aan.  

Winters proosten kan ook buiten

Zoals bij de meeste hotels en locaties het geval is, druppelen de aanvragen om iets voor de feestdagen te organiseren langzaam (of zelfs flink!) binnen. Ook bij Postillion Hotel Deventer is de drukte aan het opbouwen. Het einde van 2023 begint voelbaar te worden voor het team. Marloes: ‘De aanvragen voor de feestmaanden lopen aardig door. Voor het aankomende seizoen willen we vooral laten weten dat we buiten ook een groot terrein hebben waar van alles mee kan deze winter. We zitten dan wel langs de snelweg, maar loop het dijkje over en je zit zo in het groen. Vanaf ons terras kijk je ook prachtig uit op de natuur. Het is de perfecte setting voor gezellige winterbarbecues en kerstborrels, compleet met vuurkorven, heaters, glühwein, kerstkoekjes en warme chocolademelk. Natuurlijk kan dat altijd worden gecombineerd met een diner in ons restaurant. Ook in de wintermaanden is bij ons heel veel mogelijk.’

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!