Opladen in Friesland!Opladen in Friesland!
Back Back Nieuws

Opladen in Friesland!

27 november 2023

Een frisse wind door je organisatie, een nieuwe blik op de strategie, werken aan het wij-gevoel. Eens in de zoveel tijd heb je daar als team of bedrijf behoefte aan: even opladen! Dat kan nergens beter dan in Friesland: Friezen voelen zich gelukkig, vrij en gezond. En dat gevoel wil Meet in Friesland i.s.m. Visit Friesland delen met de rest van Nederland. Het open landschap van Friesland heeft de ruimte om samen koers te bepalen en met hernieuwde krachten aan de slag te gaan. Stap uit de drukte en hectiek van de werkvloer en ontmoet elkaar echt in Friesland. Opladen, Friesland style!

Werkgeluk

Wist je dat werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder ongelukken, minder stress, meer plezier, tevreden klanten en een hogere kwaliteit van dienstverlening? 

De voordelen zijn inmiddels door verschillende onderzoeken bewezen. Gelukkige medewerkers blijken zelfs meer betrokken, gemotiveerder en innovatiever dan minder gelukkige medewerkers.* Hoe dat komt? Werkgeluk zorgt voor verbinding (het wij-gevoel tussen collega’s), plezier (leuk werk en leuke collega’s), vertrouwen en zingeving.

Opladen!

Stiekem kennen we deze voordelen allemaal wel, maar hoe creëer je werkgeluk? Wanneer waag je die sprong om écht even samen te komen, samen op te laden en hoe doe je dat dan? Volgens Meet In Friesland is dat antwoord simpel: kom het beleven in Friesland. ‘Onze campagne Opladen heeft als doel om heel Nederland uit hun kantoor te trekken en naar Friesland te halen’, vertelt Yvonne Hulleman, Senior Marketeer Meet in Friesland. ‘Het unieke Friese landschap leent zich uitstekend voor teamuitjes, vergaderingen, workations of strategiesessies vol stoere buitenactiviteiten gecombineerd met opwarmen in luxe accommodaties.’

Hop, naar buiten

Maar waar moet je aan moet denken bij stoere activiteiten waarbij een beetje wind en regen niet deert? Komen ze: een flinke wandeling langs de kwelders na een strategische sessie, een sfeervol winterfestival op een van de prachtige locaties die Friesland rijk is, een schaatsclinic in Thialf, wintersuppen of samen buitenkoken zijn nog maar een paar ideeën. Of pak de boot naar een van de eilanden voor een hele andere vibe: jutten op verlaten stranden, een stormachtige wandeling, wildplukken, beachactiviteiten of je vergapen aan de sterrenhemel, die nergens in Nederland zo goed zichtbaar is als in Friesland. In de winter heb je de eilanden bijna voor jezelf.

Extra boost werkgeluk

Dus ja, het regent soms. En ja, het is koud. Maar dat kan juist verfrissend zijn: warme, comfortable kleding aan en hop naar buiten. Juist dit soort extremen dragen bij aan een goede gezondheid, maar creëren ook dat wij-gevoel. Je gaat niet naar Friesland voor een middag. Je komt hier naar toe voor een beleving!’ Aan de hand van aanknopingspunten als opladen, vitaliteit, balans of bezinning, biedt Friesland alle ruimte, creativiteit en energie die je nodig hebt om samen met je team tot inspirerende inzichten te komen. Zo helpt Meet in Friesland jou en je team aan die extra boost werkgeluk. Het enige wat jij nodig hebt is de behoefte om je hoofd leeg te maken en je batterij weer op te laden!

Ga mee op expeditie

Om jou als eventplanner of HR-medewerker de zakelijke mogelijkheden van Friesland in de winter zélf te laten ervaren, organiseert Meet in Friesland op donderdag 25 januari Expeditie Opladen. Tijdens deze expeditie ervaar jij al het moois wat Friesland in de winter te beleven heeft.

Programma 

  • Ontvangst bij de Suvelfabryk 
  • Wandeling langs de kwelder en oesterplukken
  • Inspiratiesessie Werkgeluk 
  • Wijnproeverij door frysling icm de geplukte oesters 
  • Stoere winterBBQ
  • Sterrenkijken 

Bekijk hier het volledige programma. 

*Van der Meulen, Peper & Wolff, 2016 en het onderzoek van Nic Marks, 2015

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!