Ondergrondse opening eerste Mobility Hub Ondergrondse opening eerste Mobility Hub
Back Back Eventcase

Ondergrondse opening eerste Mobility Hub

07 december 2023

Levendige steden die klaar zijn voor een duurzame toekomst. Hoe? Shell en Q-Park introduceren Mobility Hubs in parkeergarages in de centra van grote steden. Deze veelzijdige parkeerfaciliteiten combineren elektrisch opladen, gedeelde mobiliteit, een café en pakketdiensten onder één dak. Hierbij staat het gemak van de klant voorop. De primeur van deze innovatie vond dit najaar plaats met de feestelijke opening van de allereerste Mobility Hub in het bruisende hart van Den Haag.

Raad & Daad Evenementen uit Rotterdam

De eventmarketeers van Raad & Daad Evenementen bedachten een spetterend concept voor dit bijzondere evenement op een ondergrondse locatie. Een unieke bijeenkomst waar stakeholders en betrokkenen van de gemeente Den Haag feestelijk werden ontvangen in het Shell Café. Een gezellig samenzijn ging vooraf aan de onthulling van een innovatieve toekomst voor mobiliteit. Het mini-theater, opgebouwd midden in de parkeergarage, bood een waardevol podium. Kritische vragen werden beantwoord, interessante discussies volgden en een diepgaande verkenning van dit duurzame project ontbrak niet. Een golf van enthousiasme trok door het publiek; iedereen wist dat dit initiatief een waardevolle bijdrage betekent voor de overgang naar duurzame mobiliteit.

In de spotlights

Het decor voor dit evenement werd middenin de parkeergarage gecreëerd. Een leuke uitdaging want parkeergarages zijn niet bepaald recht toe recht aan, maar hebben vaak een behoorlijke hellingsgraad en de hoogte is beperkt. Daarbij moest er rekening worden gehouden met meerdere etages van de parkeergarage, die gewoon open waren voor bezoekers van Den Haag. Toch wist Raad & Daad Evenementen de gasten te verrassen met een symbolisch en creatief openingsmoment, samen met partners Q-Park en Shell. Door middel van een opvallende XXL stekker werd de Mobility Hub geactiveerd en startte een kleurrijke openingsshow. De snellader-laadpalen voor elektrische voertuigen kleurden wisselend van rood naar oranje tot groen, onder de begeleiding van betoverende muziek. Een bijzonder moment, waarbij het publiek werd getrakteerd op een indrukwekkend licht- en kleurspektakel. 

Lunchen en laden

De binnenstad verkennen? Of op tijd bij een afspraak in het centrum zijn? Met de Mobility Hub wil Shell het de inwoners en bezoekers van Den Haag nog makkelijker maken een bezoek te brengen aan de stad. Naast het opladen van je auto, kun je gebruikmaken van gedeelde mobiliteit. Een deelscooter regelen om door de stad te gaan én genieten van een smakelijk broodje en een kopje koffie terwijl je overhemden gestoomd worden? Dat kan allemaal op één plek. Deze hub in Den Haag is het startpunt van een reeks geplande hubs die in grote steden gelanceerd gaan worden. Waardevolle initiatieven voor een duurzame toekomst!

Nieuwe opdracht(en)

De directieleden van Shell en Q-park waren positief verrast wat je met een parkeergarage als decor kon doen. De lachende gezichten spraken boekdelen toen de directieleden de tijdelijke pop-up evenementenlocatie binnenliepen. ‘Wow dit ziet er gaaf uit en dat in een parkeergarage!’, reageerde de directie van Shell. Tijdens het evenement kregen we direct een nieuwe aanvraag voor het openen van meerdere Mobility Hubs. De volgende vindt plaats op 12 december op Rotterdam Hofplein. Tevens werd er al gebrainstormd om op het hoofdkantoor van Shell een groter inspiratie event te organiseren voor alle gemeentes van Nederland. Op deze manier wordt een grotere groep geïnspireerd om dit mooie concept door te voeren binnen hun eigen gemeente.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!