Museon-Omniversum toneel voor De Groene CameraMuseon-Omniversum toneel voor De Groene Camera
Back Back Nieuws

Museon-Omniversum toneel voor De Groene Camera

04 april 2023

In het Haagse Museon-Omniversum staat vanaf 15 april staat een jaar lang de expositie De Groene Camera 2023 met zeventig bekroonde natuurfoto’s, verdeeld over tien thema’s. De winnende foto’s zijn door de jury gekozen uit maar liefst vijfduizend inzendingen. De Groene Camera is een prestigieuze prijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. 

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is, waarmee we met respect moeten omgaan. Deze gedachte was de motivatie van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van De Groene Camera. Deze natuurfotografieprijs onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Schoonhoven: 'Het is een bewuste keuze alleen foto’s uit de Lage Landen te accepteren. Hiermee brengen we onze natuur voor het voetlicht en laten de diversiteit en schoonheid ervan zien.'

Samenwerking

De fototentoonstelling De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine in samenwerking met Museon-Omniversum. Naast alle winnaars hangen op de expositie ook de foto's van de eervolle vermeldingen in de onderdelen Natuurfoto van het Jaar en Natuurtalent van het Jaar.

Foto: Marcel van Kamme, overall winnaar 2022 alle categorieën 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!