Loft: hier komen luxe, inspiratie en natuur samen!Loft: hier komen luxe, inspiratie en natuur samen!
Back Back Locaties

Loft: hier komen luxe, inspiratie en natuur samen!

06 mei 2024

Op zoek naar een duurzame, unieke en inspirerende locatie voor jouw zakelijke bijeenkomst, evenement, webinar of congres? Dan ben je bij KAS Meeting-Eventlocatie aan het juiste adres. Deze duurzame locatie in Woerden biedt 14 verschillende ruimtes; van een 170m2 rooftop kas met veel licht en inspirerend uitzicht tot aan vergaderruimtes voor een kleiner gezelschap. Jij kiest de vorm en de ruimte, zij zorgen voor de juiste faciliteiten. En het mooie is, er is weer een nieuwe ruimte bijgekomen: Loft! Hier komen luxe, inspiratie en natuur samen.

Loft

Mede-eigenaar Jonathan Ruijter vertelt: ‘Het ouderwets vergaderen is voorbij. Sinds Covid-19 weten we dat we prima online onze zaken en plannen kunnen bespreken. Daardoor merken wij dat de bijeenkomsten die wél fysiek plaatsvinden een andere aard hebben gekregen. Het draait om de ontmoeting, de beleving. Het met elkaar zijn en elkaar écht spreken.' En daar sluit de nieuwe vergaderervaring van KAS perfect op aan. Loft geeft ook echt een loftgevoel door gebruik van luxe materialen. Daarnaast is er aan één zijde een natuurlijke moswand gecreëerd. Verder bestaat Loft uit meerdere ruimtes. De grootste is de plenaire zaal die ruimte biedt aan zo’n 40 personen. Ook zijn er twee aparte break-out ruimtes die gebruikt kunnen worden voor workshops, brainstormsessies of kleinere presentaties. Tot slot biedt Loft ook een eigen cateringruimte waar heerlijke lunches of borrels kunnen plaatsvinden. Jonathan: 'Door deze inspirerende variantie in ruimtes die aan elkaar grenzen, bieden wij ook kleinere groepen de mogelijkheid om op een unieke wijze samen te komen in een groene omgeving.'

Catering

Bij KAS kan altijd gebruik gemaakt worden van de keuken. Jonathan: ‘Wij verzorgen alle catering, van luxe lunch tot borrel of diner, zelf. Een deel van de producten die wij gebruiken verbouwen wij ook in onze eigen kas. Daarnaast kopen wij onze producten lokaal in; vrijwel alles is afkomstig uit het Groene Hart. Zo werken we bijvoorbeeld samen met de corporatie van lokale boeren.’ KAS richt zich hiermee expliciet op een duurzame manier van cateren. Daarnaast moedigen ze een vegetarische keuze aan én serveren ze soep van de Verspillingsfabriek. Deze soepen worden ambachtelijk bereid en zitten vol met geredde groenten. Jonathan: ‘Alle groentesoorten die net wat afwijken gaan erin en dat doet aan de smaak niets af. Ze zijn heerlijk!’

Verspilling

Maar niet alleen op het gebied van soep letten ze bij KAS op verspilling. Ook met buffetten zijn ze om die reden gestopt. Jonathan: ‘Gemiddeld reken je bij een buffet op zo’n 800 gram bereid eten per persoon. En daar gaat maar zo’n 500 gram van op. Reden genoeg voor ons om hiermee te stoppen. Als antwoord hierop bieden we nu kleine gerechtjes aan die continu aan de gasten worden geserveerd. Als vanzelfsprekend kan dit variëren van een lekkere basic hap tot luxere gerechtjes.’ Of ze nu ook daadwerkelijk minder weggooien? ‘Onze verspilling is gezakt van 300 gram per persoon naar maximaal 100 gram! Een prachtig resultaat.’

Tekst: Frederique van de Sanden

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!