#komkommercolumn: Live is een hoogstnoodzakelijke luxe#komkommercolumn: Live is een hoogstnoodzakelijke luxe
Back Back Column

#komkommercolumn: Live is een hoogstnoodzakelijke luxe

22 juli 2021

Sinds 2013 plaatsen wij in de zomer de #komkommercolumn. Een reeks inspirerende columns van vakgenoten. Vandaag lees je de eerste column van Marga Groot Zwaaftink van Medicorps.

Als er één ding is dat deze tijd mij leert, dan is het flexibel zijn en meebewegen. Sinds augustus 2020 werk ik bij MediCorps, een bedrijf dat testen uitvoert bij haar klanten. Geen vaste locatie, maar mobiel, waar de klant dat wil.

Ik zag van dichtbij hoe productiebedrijven die iedereen live aan het werk moesten hebben, daarin continu schakelden om het toch veilig te houden. Live werken omdat er deuren, schepen, spijkerbroeken gemaakt moeten worden. Voor deze groep is er niet veel veranderd.

  • #komkommercolumn: Live is een hoogstnoodzakelijke luxe
    Marga Groot Zwaaftink
  • #komkommercolumn: Live is een hoogstnoodzakelijke luxe

Events en terug naar kantoor

Nu de ‘terug naar kantoor’-groep langzaamaan op gang kwam, spelen ‘events’ in deze opbouw een wezenlijke rol. Teams die lange tijd elkaar niet live ontmoet hebben, zagen elkaar weer! 

Voor de evenementenbranche goed nieuws! Maar er is wel het nodige gebeurd waardoor bij opdrachtgevers vele lastige afwegingen gemaakt worden:

  • hoe ga ik om met medewerkers die live helemaal niet zien zitten?
  • wat is de vaccinatiegraad
  • en welke bescherming biedt dat nou eigenlijk?
  • ik mag niet vragen of een medewerker gevaccineerd is, hoe hou ik het nu veilig op de werkvloer
  • ga ik testen op kantoor etc etc.

Risico mijden

Kiezen voor de veilige weg, blijkt dan een veelvoorkomende reactie: we  gaan allemaal weer thuiswerken. En dan gaan er dingen kapot: het duurt nu al te lang dat teamleden elkaar niet live ontmoeten. De bedrijfscultuur brokkelt af.

‘Wat kan wel’ - expert

Dus live is een hoogstnoodzakelijke luxe. Ik denk dat het voor eventmanagers een nieuw onderdeel van deskundigheid is, om uit te leggen wat wél kan en hoe dat veilig kan. We hoeven geen viroloog te worden (hoewel het soms wel lijkt dat we er daar al 17 miljoen van hebben in ons land), maar moeten wel kennis opdoen over maatregelen en technieken die live mogelijk maken. Wij hebben als medische partner van events deze kennis ingebracht en nauw samengewerkt met eventteams, crowd control, gemeenten. Het vraagt een stap extra van eventmanagers, maar als we een ding met elkaar bewezen hebben, is dat wij dat kunnen!

Ik denk dat het ‘nieuwe normaal’ is: de positiviteit, slagkracht die wij als eventmanagers altijd hebben gehad, verrijken met kennis en deskundigheid over ‘veilige events’ organiseren! En zo opdrachtgevers helpen door te laten zien dat er heel veel mogelijk is!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!