Kamping Kantoor tovert opnieuw City Camping Antwerp om tot openluchtkantoorKamping Kantoor tovert opnieuw City Camping Antwerp om tot openluchtkantoor
Back Back Nieuws

Kamping Kantoor tovert opnieuw City Camping Antwerp om tot openluchtkantoor

05 juli 2023

Werken, vergaderen, brainstormen of netwerken in het groen, met zicht op de Antwerpse skyline? Het kan opnieuw van 11 tot 15 september 2023 op Kamping Kantoor. City Camping Antwerp op Linkeroever wordt voor één week omgebouwd tot één groot openluchtkantoor. Kamping Kantoor verwelkomt niet alleen freelancers en coworkers, ook bedrijven kunnen even letterlijk out of office gaan.

Na een geslaagde eerste editie organiseert het collectief plantrekkers opnieuw Kamping Kantoor op Linkeroever in Antwerpen. ‘Van veraf bekeken lijkt het op een bescheiden festival, maar vergis je niet er wordt hard gewerkt. Tijdens Kamping Kantoor komen ondernemers en teams vergaderen, brainstormen en netwerken in de natuur.’ zegt Brechtje, een van de organisatoren.

Ontstaan na pandemie

Het unieke coworking event is ontstaan na de coronapandemie. Als we hiervan iets positiefs kunnen meenemen, dan is het de vrijheid om te werken waar en wanneer we willen. Ondertussen hebben verschillende onderzoeken het belang van het kantoor aangetoond. Elektronische communicatie kan menselijke interactie en toevallige ontmoetingen moeilijk compenseren. Kamping Kantoor is dus in de eerste plaats een ontmoetingsplek, met alle coworking voorzieningen.

Werken en netwerken

De organisatie heeft er tussendoor ook een tweede editie in Rumst opzitten, met een net iets andere insteek dan deze op Linkeroever. Een paar weken terug pootte het gemeentebestuur van Rumst samen met plantrekkers het Landschapskantoor Rumst neer. Over de ganse week verwelkomden ze meer dan 500 deelnemers uit meer dan 70 verschillende organisaties. “Wat mij is bijgebleven, is de positieve dynamiek die er ontstond. Ik vond het ongelooflijk hoe de mensen openstonden voor contacten, samenwerkingen aangingen en interesse toonden in elkaars werking. En natuurlijk ook het plezier dat ze hadden om een week in openlucht te werken. Dat deed voor velen echt deugd.” zegt Els Devlies, Schepen Sociaal beleid, Toerisme en Lokale Economie in Rumst voor NVA.

Werken op Kamping Kantoor kan voor één dag, voor een paar dagen of voor een hele week. Met of zonder overnachtingen. Je kan als deelnemer aansluiten bij de geprogrammeerde sprekers en netwerksessies of een vergaderplek reserveren voor je overleg.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!