Honderdste uitzending van de Podcast of HOPE wordt koninklijk gevierdHonderdste uitzending van de Podcast of HOPE wordt koninklijk gevierd
Back Back Nieuws

Honderdste uitzending van de Podcast of HOPE wordt koninklijk gevierd

30 mei 2023

Podcast of HOPE, de inspirerende bron van positiviteit en geluk heeft voor haar honderdste aflevering een koninklijke gast uitgenodigd, Prinses Laurentien. De Podcast of HOPE, die de afgelopen jaren duizenden luisteraars heeft geraakt, heeft een speciale plek verworven in de harten van mensen die verlangen naar positieve verandering in de wereld. Met een levendige mix van gelukkige verhalen, ontroerende interviews en praktische inzichten inspireert de podcast mensen voor meer geluk in hun eigen leven.

Oprecht en diepgaand

In deze mijlpaalaflevering deelt Prinses Laurentien inzichten over haar levenslange toewijding aan maatschappelijke betrokkenheid, de uitdagingen waarmee ze te maken heeft gehad en de bronnen van hoop die haar hebben geïnspireerd. Speciale aandacht is er voor de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire, waar Prinses Laurentien zich met haar stichting hard voor maakt. De luisteraars kunnen zich verheugen op een oprecht en diepgaand gesprek met een van de meest invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd.

Positieve start van de dag

‘De beste zondagochtendroutine: Je doet je ogen open, neemt een ontbijtje en dan zet je de Podcast of HOPE aan. Je laat je 45 minuten inspireren door mooie verhalen voor een positieve start van de week’. Rob Vissers, regisseur van de Podcast of HOPE legt uit waarom HOPE XXL, een ANBI-stichting ter bevordering van welzijn en geluk, de podcast meer dan twee jaar geleden is gestart. ‘Juist in deze tijd, waarin het nieuws wordt gedomineerd door negatieve en angst makende berichten, willen we met de podcast een positief tegengeluid laten horen.

Mission possible

In de podcast vertellen bekende Nederlanders, auteurs, professoren en coaches wat hun gelukkig maakt en wat zij doen in het dagelijkse leven om het geluk bij anderen te bevorderen. Volgens verschillende experts, die ook in de podcast voorbij komen, biedt positief nieuws een tegengewicht aan de negatieve impact van slecht nieuws. Het kan dienen als een mentale en emotionele opluchting, waardoor mensen veerkrachtiger worden en beter in staat zijn om met stressvolle situaties om te gaan. Zeker in een tijd waarin mensen in angst en stress leven en een record aantal zelfmoorden worden gepleegd, zien wij voor onze podcast over geluk een missie weggelegd.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!