Duurzame bloemen tijdens Prinsjesdag 2023 Duurzame bloemen tijdens Prinsjesdag 2023
Back Back Nieuws

Duurzame bloemen tijdens Prinsjesdag 2023

19 september 2023

Onder het motto- lokaal, duurzaam en circuleer, sieren dit jaar tweeduizend Nederlandse bloemen de  Koninklijke Schouwburg in Den Haag tijdens Prinsjesdag. De bloemencomposities van Bloemenmeisjes.com laten denken aan de bloemstilleven schilderijen van de 17-18 eeuw. Vanuit duurzaamheidaspect zijn uitsluitend Nederlandse bloemen gebruikt  in de composities zonder gebruik te maken van oase (steekschuim), wat een bron van microplastic is. Na afloop van Prinsjesdag krijgen de bloemen een tweede leven bij een dagbesteding Middin in Den Haag.

Bloemen met een gouden randje

Natalia Hoogenraad, oprichter van bloemstyling atelier Bloemenmeisjes.com, vertelt: 'Het een grote eer om Prinsjesdag voor de derde keer op een rij te mogen aankleden. De belangrijkste bloemen in de composities van dit jaar zijn: chrysanten, rozen en cymbidium orchideeën. De troon zelf is overwegend goudgekleurd, daarom hebben wij besloten om ook een gouden kleur toe te voegen in de compositie. Ranken van de doornloze braam hebben we voorzien van een gouden kleur en hier en daar toegevoegd. Zorgvuldig transport heeft Zalam BV op zich genomen, bloemengroothandel met vestigingen in Aalsmeer en Ede.'

De makers – team van bloemstylisten Bloemenmeisjes.com

Bloemenmeisjes.com is een team bloemstylisten en ruimtelijke vormgevers met veel ervaring op het gebied van grootschalige projecten met bloemen en planten. Natalia vertelt over deze opdracht: ‘Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van grotere opdrachten met echte of zijde bloemen en planten. Zo hebben wij al veel mooie en unieke bloemdecoraties mogen maken voor verschillende bedrijven, winkels en particulieren, maar deze opdracht is toch wel heel bijzonder. Tegelijk tijd is het natuurlijk een grote eer om dit voor de derde keer op een rij te mogen doen. Het is heel bijzonder om deze dag van zo dichtbij te kunnen mee maken. Ik ben trots dat we aan deze opdracht mochten werken, trots op het team en trots op de vele positieve reacties die we hebben ontvangen'. 

 

Op de foto: Prinsjesdag 2022

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!