Bij Lumen krijgen stagiaires een toekomstBij Lumen krijgen stagiaires een toekomst
Back Back Nieuws

Bij Lumen krijgen stagiaires een toekomst

29 augustus 2022

Hoe kan je – naast natuurlijk het behalen van je diploma – een stage nu beter afronden dan met het tekenen van een arbeidsovereenkomst? Bij Lumen Hotel & Events in Zwolle is het team afgelopen zomer uitgebreid met studenten die na het behalen van hun diploma een job aangeboden kregen.

'Al tijdens een stage vinden we het belangrijk dat studenten zich echt onderdeel van het bedrijf voelen. We behandelen ze daarom al vanaf het moment dat ze bij ons binnen stappen als volwaardige werknemer en collega', vertelt Sylvia Oosterloo, Sales & Marketing Manager bij Lumen Hotel & Events. 'Ons Sales & Marketing team wordt doorgaans altijd versterkt door een student. Na een rustigere periode door Corona, merken we inmiddels weer dat het aantal aanvragen voor evenementen en bijeenkomsten in ons Event Center in hoog tempo toeneemt. Een extra kracht konden we daarom goed gebruiken', aldus Sylvia.

Win-win situatie

Dat resulteerde voor Lars in een full-time functie als Banquet Sales medewerker na het afronden van zijn HBO opleiding Leisure & Hospitality. Hij vertelt: 'Tijdens mijn afstudeerstage deed ik onderzoek voor mijn scriptie, maar werkte ik ook mee met het team. Daardoor heb ik alvast de kneepjes van het vak meegekregen'. Een win-win situatie, vindt directeur Chris Lindeboom: 'Waar de studenten na hun stage in een veilige en vertrouwde omgeving meer werkervaring op kunnen doen, weten wij al precies wie we in huis halen. Plus het voordeel dat deze nieuwe werknemers al bekend zijn met onze organisatie en werkwijze.'

Onvergetelijke ervaringen: voor gasten én werknemers

'Bij Lumen willen we de standaard voor gastvrijheid omhoog brengen, zodat mensen onvergetelijke ervaringen hebben. Dat geldt natuurlijk voor gasten die we ontvangen, maar zeker ook voor ons eigen personeel. Uiteindelijk moet werken ook vooral leuk zijn, toch!?', aldus kersverse HR-coördinator Laura.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!