AV-Specialist Luxonos viert 13-jarig bestaan AV-Specialist Luxonos viert 13-jarig bestaan
Back Back Nieuws

AV-Specialist Luxonos viert 13-jarig bestaan

07 augustus 2023

Luxonos is jarig en mag 13 kaarsjes uitblazen. 1 juli 2010 is Luxonos opgericht door Mitch van Giersbergen en Anco van Vliet en ondertussen heeft de AV-Specialist veertig personen (intern Blauw Helden genoemd) in dienst. Na een start met de nodige kinderdisco’s, hockeyfeesten en bruiloften, is Luxonos inmiddels al dertien jaar verantwoordelijk voor de complete techniek en regie van bedrijfsfestivals, congressen, publieksfestivals en livestream/hybride events. Daarnaast is er ook een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke webshop - lichtgeluidhuren.nl - voor de verhuur van licht- en geluidsapparatuur, waarmee voornamelijk de kleinere evenementen en particuliere markt wordt bediend.

Livestream studio’s en geboorte van het Videoteam

Al voor de corona pandemie had Luxonos ruime ervaring met het livestreamen van evenementen. De samenwerkingen die tijdens de pandemie werden aangegaan resulteerde in livestreams vanuit diverse locaties: tv-studio’s, pop-up of juist op locatie bij de klant. Op deze manier was er voor opdrachtgevers altijd een passende studio te vinden of werd er desnoods een studio op locatie gebouwd. In deze periode is het videoteam uitgegroeid tot een volwassen afdeling binnen Luxonos. Met de nieuwste camera’s produceren zij nu 4K video content. Denk hierbij aan aftermovies, bedrijfsvideo’s, interviews, afscheidsdiensten en bruiloftreportages.

Verhuizing naar Almere, ruimte om door te groeien

Niet alleen de professionalisering van het videoteam stond afgelopen jaar op de agenda, maar ook een grote verhuizing. In Almere Poort is een volledig nieuw pand gebouwd waar alle disciplines onder een dak zijn ondergebracht: webshop, studio, kantoor, opslag en distributie. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om verder te groeien en efficienter te werken aan nieuwe projecten zoals de Luxonos Academy, waar nieuwe Blauwe Helden opgeleid worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!