The Art Department breidt uit met Film Fest The Art Department breidt uit met Film Fest
Back Back Nieuws

The Art Department breidt uit met Film Fest

14 maart 2024

Playgrounds organiseert op 18 en 19 april a.s. The Art Department (TAD) in het Klokgebouw in Eindhoven. Een tweedaags festival waarin bezoekers de ‘achterkant’ van het ontwerp en ontwikkelproces van grote games en Hollywood blockbusters kunnen ontdekken. Op het programma staan kunstenaars die ons collectieve film- en beeldgeheugen vormgeven en daarmee veel invloed hebben op onze toekomst. Want wat deze makers nú bezighoudt is een vooruitzicht op wat straks te zien zal zijn in bioscopen, games, streamingsdiensten, tijdlijnen en zelfs onze news feeds!

Toonaangevende makers komen naar The Art Department om kennis door te geven. Dit doen zij onder andere door op het podium over hun werk vertellen.

‘Uit ons publieksonderzoek kwam naar voren dat onze bezoekers tijdens de talks vooral fragmenten uit het werk zien van hun artistieke helden. En dat ze verlangen om ook de gehele film te kunnen bekijken. Ze gaven aan dat ons programma letterlijk naar meer smaakt!’ – Leon van Rooij, directeur Playgrounds

Programma

Met deze feedback van publiek en de wens voor een nog toegankelijker programma voor Eindhovenaren ontstond het idee voor het eerste The Art Department Film Fest. Op het programma staat een avond met de beste korte studenten animatiefilms van Nederland, een erotisch filmprogramma door vrouwelijke makers maar bovenal dé speelfilms en blockbusters waaraan de artists van het festival hebben gewerkt: uiteraard met intro's en ontmoetingen met het publiek. Maak kennis met de makers van Jurassic Park, Spider-Man: Into the Spider-Verse en Isle of Dogs. 

Legendary Line-up

Animatie grootheden, production designers en Academy Award winnaars staan dus niet alleen op het podium. Met het Film Fest zorgt Playgrounds voor nog meer ontmoetingen waar publiek direct met beroemde beeldmakers en aanstormend talent kan kennismaken.

Living legend: CRASH MCCREERY, vormgever van ons collectieve filmgeheugen. Deze character designer is de schepper van iconische personages. Crash creëerde de figuren voor het originele Jurassic Parc, Pirates of the Caribbean en andere blockbusters. Vorig jaar stond deze, voor een Academy Award genomineerde, ontwerper al op het podium tijdens The Art Department in Berlijn. Dit jaar eindelijk te zien in Eindhoven! 

Enorme groei

The Art Department is de afgelopen vier jaar gegroeid naar meer dan 8.000 bezoekers. Dit bevestigt de grote behoefte vanuit professionals en studenten uit het creatieve veld maar ook bij de recreatieve gamers, bingers en reguliere festivalgangers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!