ADE Pro-conferentie 2023 kondigt nieuwe sprekers aanADE Pro-conferentie 2023 kondigt nieuwe sprekers aan
Back Back Nieuws

ADE Pro-conferentie 2023 kondigt nieuwe sprekers aan

01 september 2023

Tijdens ADE Pro staan onderwerpen als innoveren als merk en industrie, de toekomst van elektronische muziek, recente uitdagingen in de festivalwereld en meer onderwerpen centraal. AI wordt behandeld, waaronder het potentieel bij het voorspellen van hits. Na de onlangs aangekondigde Insider Knowledge-serie met de Global Head of Music van TikTok en andere topmensen bij Spotify, YouTube en SoundCloud, krijgt de ADE Pro-conferentie snel vorm met meer dan 20 nieuwe toevoegingen.

De toekomst van festivals en evenementen

De organisatoren van grote internationale festivals, waaronder Sziget, DGTL, Exit Festival, ARC Music Festival in Chicago, Rise Festival, Milkshake, Neopop Festival en STRAF_WERK, sluiten zich aan bij ADE Pro voor een uitgebreid programma over de toekomst van festivals, de uitdagingen waarmee evenementen worden geconfronteerd, de financiële realiteit binnen de sector en wat organisatoren moeten doen om de sector op de lange termijn te in stand te houden.

Hits voorspellen: mens vs. machine

ADE presenteert dit jaar een breed programma over de impact van AI in de muzieksector. Een van de eerste bevestigingen is de kracht van Neuroforecasting - de combinatie tussen neurowetenschappen en kunstmatige intelligentie. Uit nieuw onderzoek blijkt dat Neuroforecasting hits kan voorspellen met een nauwkeurigheid van 97%, en Dr. Paul J. Zak, Dr. Alexander Genevsky en Kim Hoekema (A&R, Sony Music) onderzoeken tijdens ADE Pro hoe technologie het A&R-proces in de muziekindustrie kan verbeteren.

Veel meer

Armin van Buuren is een van de sprekers en gaat ondermeer in op 20 Jaar Armada met label CEO Maykel Piron en Nadine van Bodegraven. Amerikaanse DJ en producer Dillon Francis vertelt over de essentiële ingrediënten van het opbouwen van een persoonlijk merk en de synergie tussen zijn online persona en zijn muzikale carrière. Cristobal Tapia de Veer staat bekend om zijn iconische soundtrack voor HBO's The White Lotus. Deelt zijn creatieproces van de bekroonde soundtrack. Verder is de komst van onder meer The Blessed Madonna, HoneyLuv en DJ Minx bevestigd.

De ADE Pro Pass geeft toegang tot het volledige conferentieprogramma tijdens ADE, naast netwerkevenementen, het Festivalprogramma en meer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!