ADE onthult eerste selectie van Arts & Culture programma ADE onthult eerste selectie van Arts & Culture programma
Back Back Nieuws

ADE onthult eerste selectie van Arts & Culture programma

11 augustus 2023

ADE Arts & Culture keert terug voor haar derde editie met een reeks nieuwe projecten die de artistieke connecties tussen elektronische muziek en andere kunstvormen opzoeken. Voor de editie van 2023 staat het programma in het teken van de makers van nu, de positieve impact die elektronische muziek heeft op makers en luisteraars en het verbreden van de horizon van bezoekers. Naast het eerder aangekondigde topstuk ATMEN in Internationaal Theater Amsterdam, omvatten de eerste evenementen samenwerkingen tussen Het HEM en Horst, het Amsterdams Andalusisch Orkest en Mary Lake, en De School en Boris Acket.

Samenwerkingen

De  derde editie van ADE Arts & Culture biedt een breed scala aan culturele samenwerkingsprojecten, waaronder 'New HHHorizons' van Het HEM en kunst- en muziekorganisatie Horst, te zien in de Thomaskerk. In het Bimhuis wacht een unieke samenwerking tussen het Amsterdams Andalusisch Orkest en DJ Mary Lake die techno en Arabische muziek versmelten. Boris Acket neemt De School over met 'TIJDSDUUR', een tentoonstelling van een maand die de conventionele gedachte van tijd uitdaagt. Tijdens ADE worden muzikale artiesten Jameszoo, Helena Basilova, Spekki Webu en anderen uitgenodigd om de werken van Boris Acket tot leven te brengen.

Duik in het verleden

Een verdere verrijking van de selectie is 'Rooted in Culture' in de Tolhuistuin - een duik in de oorsprong van elektronische muziek, verweven met haar zwarte geschiedenis en de LGBTQAI+-gemeenschap. 'Recharge & Revolt' in de Melkweg Expo onderzoekt de ravecultuur als krachtig politiek instrument. Met 'Wie Danst Is Vrij' van Stadsarchief Amsterdam kunnen bezoekers de Amsterdamse clubcultuur van 1980 tot nu induiken om het unieke nachtleven van de stad te vieren, en de klanken van 'River Without Banks' zijn te horen in de Portugese Synagoge, met een atmosferisch concert met twee piano's.

Toegang 

De individuele kaartverkoop voor alle ADE Arts & Culture evenementen is gestart op ADE’s website. De ADE Pro Pass biedt bezoekers toegang tot het gehele ADE Arts & Culture programma, naast het volledige dag- en nachtprogramma van Amsterdam Dance Event. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!