5000 bezoekers voor heropening entree Concertgebouw5000 bezoekers voor heropening entree Concertgebouw
Back Back Nieuws

5000 bezoekers voor heropening entree Concertgebouw

04 september 2023

Met trompetgeschal vanuit elk van de drie deuren is de historische hoofdentree van Het Concertgebouw zojuist om 12.00 uur heropend. Na de officiële openingshandeling door demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu werden de deuren geopend en stapten drie trompettisten van het Koninklijk Concertgebouworkest naar buiten om Benjamins Brittens Fanfare voor St. Edmundsbury ten gehore te brengen. Hiermee werd ook het startschot gegeven voor de Concertgebouw OPEN, een muzikale open dag waarbij de organisatie 5000 bezoekers ontvangt via de vernieuwde Museumpleinentree.

Tientallen mini-concerten

Na een persoonlijk welkom van algemeen directeur Simon Reinink kunnen bezoekers door alle gangen en zalen dwalen en tientallen gratis mini-concerten bezoeken. Onder anderen indie-band Ão, het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck en singer-songwriter Jeangu Macrooy treden op. Trompettisten van het Koninklijk Concertgebouworkest brengen een fanfare ten gehore ter ere van de heropening van de Museumpleinentree (Bert Langenkamp, Omar Tomasoni, Alvaro Garcia Martin).

Algemeen directeur Simon Reinink: ‘Met deze heropening sluit Het Concertgebouw weer aan bij het Museumplein. Geweldig dat we deze feestelijke dag samen met zoveel muziekliefhebbers mogen vieren!’

Concertzaal van hoog niveau

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Het Concertgebouw behoort tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!